Gasztro

Megvan a kedvenc reggelink! Házi csokis kifli

Mennyei illatok a sütőből, isteni finom csokis kifli a tányérunkon: mi ez, ha nem a tökéletes reggeli?!

Ezt a csokis kiflit gyerekek és felnőttek is imádják! Puha, csokis, isteni finomság, amivel jól indulhat bármelyik reggel, különösen akkor, ha reggel sütjük meg a kifliket, és a finom csokis illatra ébred a család. Ha kisebb darabokat készítünk, akkor vendégváró aprósüteményként is megállja a helyét, és szinte biztosak lehetünk benne, hogy már a vendégség alatt el fogják kérni a receptjét.

A kelt tésztákra vonatkozó hármas szabály itt is érvényes: a lisztet szitáljuk át, a tej ne legyen forró, és tartsuk be a kelesztési időket! Formázásnál érdemes előkészíteni egy sütőpapírral bélelt tepsit, és az egyik kinyújtott tésztalapot arra tenni, míg a másik tésztalapot is kinyújtjuk. Hogy szépek legyenek a kiflik, igyekezzünk szabályos kör alakot formázni a tésztalapokból. Ezt úgy oldhatjuk meg a legegyszerűbben, ha kinyújtás után egy nagyobb tányért ráhelyezünk a tésztára, és késsel körbevágjuk azt.

A tölteléket ízlés szerint variálhatjuk: készülhet kakaópor helyett őrölt fahéjjal, de nagyon finom darált dióval és mákkal ízesítve is, ahogy a csokis mogyorókrém és a marcipánkrém is ideális töltelék lehet.

Ha a tésztából kihagyjuk a cukrot, akár sós kifliket is készíthetünk belőle: ebben az esetben fűszeres sajtkrémekkel a legfinomabb, különösen akkor, ha a tetejére még egy kis reszelt sajtot is szórunk.

Megvan a kedvenc reggelink! Házi csokis kifli

Hozzávalók kb. 16 db közepes méretű kiflihez:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 tk. só
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 7 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 10 dkg vaj
  • 8-10 dkg porcukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor

A lekenéshez:

  • 1 tojás

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top