Kiderült: a koffein csak ront a szorongáson

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Pszichoterapeutáktól kardiológusokon át, minden szakértő egyetért abban, hogy aki szorongással küzd, jobban teszi, ha csökkenti a kávéadagját.
2016. 03. 04. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Kiderült: a koffein csak ront a szorongáson

 Akik hajlamosak a szorongásra, a stresszre, netán a depresszióra, azoknak a kávétól sajnos csak súlyosbodhat az állapota. 

Hogy miért? A koffein megemeli a stresszhormonoknak is nevezett kortizol és adrenalin szintjét a szervezetben, amire a test hevesebb szívveréssel és felgyorsult légzéssel reagál. Így a feszültség sem csökken. Eközben a szorongáscsökkentő magnéziumot viszont felemészti – vagyis a kávé duplán hozzájárul az ideges állapot fennmaradásához.

És hogy mit tegyél, ha a szorongásod ellenére sem tudsz lemondani a kávéról? A legtöbb orvos zöld utat enged napi egy csésze kávénak, amit ha reggel fogyasztasz és sok vízzel, valamint magnéziummal és B-vitaminnal kompenzálod a hatását, nem kell a káros hatásoktól tartanod.

Ha ennyi koffein nem elég, szerencsére számos alternatív forrás akad: ilyenek a ginzeng, a matétea vagy a jól ismert zöld tea.

Forrás: Popsugar

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus