Gasztro

A csokis sütik királynője! Készíts te is fahéjas brownie-t!

Csokis sütiből nem lehet eleget sütni. Tapasztalatból mondjuk, hogy ez a fahéjas brownie például pillanatok alatt elpárolgott!

A brownie a csokis sütemények királynője! Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, akár sütisütésben kevésbé jártas kezdő konyhatündérek is elkészíthetik, a siker garantált. Ott a helye a húsvéti vendégváró asztalon is. Csokirajongók számára kötelező, még maga Gombóc Artúr is imádná!

Hogy tökéletes legyen a brownie-nk, érdemes néhány dologra odafigyelni:

  • jó minőségű alapanyagokat használjunk, és ne sajnáljuk belőle a cukrot, vajat és étcsokoládét,
  • szoba-hőmérsékletű tojást használjunk hozzá,
  • ne keverjük túl a tésztát, mert akkor gumis állagú lesz,
  • tegyünk a tepsibe/sütőtálba sütőpapírt, így biztos, hogy nem fog leragadni,
  • ne süssük túl, mert akkor kiszárad!

Az alap brownie-t sokféleképpen ízesíthetjük: szórhatunk bele durvára darabolt diót, mogyorót, mandulát, pisztáciát, nagyon jól illik hozzá a málna, az eper és a banán, de ízesíthetjük a tésztáját akár (bio)narancs reszelt héjával, (bio)citrom reszelt héjával, őrölt fahéjjal, gyömbérrel vagy kardamommal is. Kombinálhatjuk mogyoróvajjal, natúr krémsajttal, vagy akár csokis mogyorókrémmel is. 

A csokis sütik királynője! Készíts te is fahéjas brownie-t!

Hozzávalók kb. 20×20 cm-es sütőtálhoz:

  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé (min. 60%-os kakaótartalmú)
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Vanillincukor
  • 5 dkg liszt
  • 1 evőkanál őrölt fahéj

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top