Gasztro

Ezért csodás csemege a zab

A zabkása egyre népszerűbb reggeli, és nemhiába: a zab számos jótékony hatással bír. Elmondjuk, miért jó zabot enni.

1. Csökkenti az infarktus és a stroke esélyét

A zabban rengeteg magnézium található, ez pedig segíthet az olyan keringéssel kapcsolatos betegségek megelőzésében, mint az infarktus és a stroke. Egy 2002-es tanulmány szerint, ha minden nap fogyasztunk zabot, javítjuk a vérnyomásunkat már mindössze hat hét elteltével is.

Ezért csodás csemege a zab

2. Kiváló proteinforrás

Szuper megoldás lehet azoknak, akik nem fogyasztanak állati eredetű proteineket, tehát vegetáriánus vagy vegán életmódot folytatnak. Arról nem is beszélve, hogy a protein mellett egy csomó jótékony hatású zsírsav is van benne. 

3. Segíthet a fogyásban

A zab kiváló segítség a diétázóknak, mégpedig magas rosttartalma miatt. Nem véletlenül ajánlanak reggelire egy tál isteni, gyümölcsös zabkását. A zab hosszan tartó, lassan felszívódó szénhidrátforrás, tehát sokáig nem leszünk utána éhesek, viszont megkapjuk a nap indításához szükséges energiát. Arról nem is beszélve, hogy elég finom is!

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top