Gasztro

Gyönyörű és finom: így készül a Battenberg-sütemény

Eddig ilyet csak cukrászdában láttál? Most elkészítheted te is ezt a gyönyörű Battenberg-sütit.

Jópofa, de egyszerűen elkészíthető süti, ami szuper tavaszi vendégváró lehet, és akár a húsvéti ünnepi asztalon is jól mutat.

Nevét Viktória királynő unokájának, Viktória hercegnőnek a férjéről, Battenberg hercegről kapta, az ő esküvőjükön szolgálták fel ugyanis először ezt a különleges süteményt 1884-ben. Nagy-Britanniában azóta is népszerű ez a fehér(sárga)-rózsaszín kockás süti, melynek amerikai változatában fehér és barna (kakaós) piskótacsíkok adják a kockás mintát, és kívülről csokikrém borítja.

Elkészítése egyszerűbb, mint hinnéd! Fontos, hogy a kétféle tésztát külön tepsiben süssük, semmiképpen ne keveredjenek, mert akkor nem tudunk majd ilyen szép sakktáblamintát készíteni belőlük. Várjuk meg, míg a megsült tészták teljesen kihűlnek, és csak azután kezdjünk hozzá az összeállításhoz. A lekvárt kenjük el jól, és ne legyen túl vastag a lekvárréteg, mert akkor elnyomja az ízeket. A bevonat lehet fondant vagy marcipán is, amit érdemes két lap folpack között kinyújtani, vagy ha az nincs, akkor porcukrozott felületen dolgozni. Ha összeállítottuk, mindenképpen tegyük hűtőbe egy-két órára, hogy aztán szépen tudjuk szeletelni.

 

Gyönyörű és finom: így készül a Battenberg-sütemény

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 3 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
  • pár csepp Dr. Oetker Ételszínezék piros
  • 5-8 dkg baracklekvár
  • Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza vagy Dr. Oetker Marcipán

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top