Gasztro

Így dobj fel egy egyszerű muffint! Készíts csíkos muffint!

Egyszerű, de nagyszerű! Megmutatjuk, hogy készül a csíkos muffin!

A muffin egy igazi aduász süti: lehet reggeli, tízórai, krémekkel díszítve gyönyörű cupcake, szépen feldíszítve akár ünnepi desszert is. Kezdők kedvence, mert könnyű elkészíteni, és a siker szinte garantált. Ha valami, a muffin ugyanis egy igazán egyszerűen elkészíthető sütemény: összekeverjük a száraz hozzávalókat, egy másik tálban pedig a nedves hozzávalókat, majd a kettőt összeforgatjuk, és már mehet is a sütőbe a tésztánk.

A képlet most is nagyon egyszerű, de most a látványt egy kicsit feldobtuk: csíkos mintájú muffint készítettünk. A technika nem túl bonyolult, csak felváltva kell adagolni a barna és fehér tésztát a mélyedésekbe: egy kanál barna tésztára egy kanál fehér tészta kerül, majd újra barna és újra fehér. Semmi mást nem kell csinálni, sülés közben szépen kialakul a csíkos minta.

Bár a muffinok alaptésztáját általában bátran dúsíthatjuk gyümölcsökkel, apró aszalványokkal, mogyoróval, dióval, ez a muffin kivételesen olyan, amit nem érdemes egyebekkel variálni, mert akkor nem biztos, hogy ilyen szép lesz a mintája. Ha mindenképpen szeretnénk, akkor a kakaós masszába reszelhetünk egy kis narancshéjat, vagy a fehér masszába egy kis citromhéjat – ezek nem fogják elrontani a csíkos hatást. 

Így dobj fel egy egyszerű muffint! Készíts zebra muffint!

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 175 ml víz
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
  • 37,5 dkg búzaliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Kattints tovább a teljes recepthez>>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top