Gasztro

Készíts fahéjas cukorral szórt francia muffint – recept

Ez a francia muffin annyira finom, hogy muszáj kipróbálni. Imádni fogod a fahéjas cukorba forgatott lágy tészta páratlan ízharmóniáját.

Ha ezt a francia receptet kipróbálod, egy csapásra megváltozik a véleményed a muffinreceptekről. A francia muffin elkészítése csöppet sem bonyolultabb, mint az eredeti, amerikaié, ugyanakkor sokkal-sokkal finomabb és lágyabb süteményt süthetsz. Mindenképpen érdemes kipróbálni, mert ezentúl minden hétvégén muffinvasárnapot tartasz. A megadott mennyiség 12 muffinhoz elegendő.

A fahéjas cukorba forgatott francia muffin hozzávalói

A tésztához

  • 24 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • fél mokkáskanálnyi szerecsendió
  • csipet só

A forgatáshoz

  • 6 dkg cukor
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • 6 dkg olvasztott vaj

Így készítsd a fahéjas cukorba forgatott francia muffint

175 fokra melegítsd elő a sütőt. A tepsi 12 mélyedését vékonyan vajazd ki.

Keverőtálban keverd össze a száraz hozzávalókat, így a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szerecsendiót és a sót. Egy másik edényben robotgéppel kissé verd föl a tojást, továbbra is keverés mellett, öntsd hozzá a tejet és az olvasztott vajat. A muffin folyékony hozzávalóit öntsd a lisztes keverékhez. Kevergesd, de nem baj, ha picit csomós marad.

Oszd el a tésztát a 12 mélyedésben, told a sütőbe, majd süsd 20-25 percig. Közben a fahéjat keverd a cukorhoz, a vajat olvaszd fel. A vajat locsold a sütőből kivett forró muffinokra, majd forgasd egyesével a fahéjas cukorba. A muffinokat nagyobb tányérra helyezve vagy papírral bélelt tálcán kínáld.

Készíts fahéjas cukrorral szórt francia muffint

További muffinreceptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top