2016. 12. 10. Judit

Gyors vacsora: spenótos rétes

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Popeye is megirigyelné mai gyors vacsoránkat, a spenótos rétest. Zárjátok ti is ilyen szép zölden a napot!

A gyors vacsorákat nemcsak hétköznap, hanem hétvégén is szeretjük. Milyen jó lenne a hétvége utolsó óráit is kihasználni és pihenéssel tölteni. De mi legyen az, ami gyors is és finom is? Legyen most spenótos rétes!

Gyors vacsora: spenótos rétes

Hozzávalók 2 rúdhoz:

  • 1 csomag réteslap (6-8 lap) vagy leveles tészta 
  • 1 dl olaj a lapok kenéséhez
  • 1 tojás a rétes kenéséhez

A töltelékhez:

  • 350 g mirelit spenótpüré
  • 2 ek. olaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. keményítő
  • só, bors

A 2 evőkanál olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott fokhagymát, és felmelegítjük rajta a felengedett spenótpürét. Ha már felforrt, a keményítőt pici vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a spenótot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni. A réteslapokat megkenjük olajjal, egymásra rétegezzük (rudanként 3-4 darab), a tölteléket egy rúdba rendezzük a tészta szélén, és szorosan feltekerjük. Megkenjük tojással, ha van kedvünk, megszórhatjuk olajos magvakkal is. 170-180 C fokos sütőben pirosra sütjük.

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus