Gasztro

Túrógombóc előléptetve

Szeretitek a túrógombócot? Akkor ezt a narancsos-amarettis receptet feltétlenül készítsétek el a hétvégén! Gyerekek és felnőttek is imádni fogják!

Hogy készítsünk isteni desszertet az egyébként is imádott túrógombócból? Már mutatjuk is! Túrógombóc nem vész el, csak átalakul!:) 

Túrógombóc előléptetve

Hozzávalók 12 diónyi gombóchoz:

  • 250 g szitán áttört zsíros tehéntúró
  • 1 ek. porcukor
  • 1 tojás
  • 50 g búzadara
  • 30 g amaretti morzsa
  • ½ narancs frissen reszelt héja
  • 1 ek. puha aranymazsola

A tál aljára:

  • 1 tk. vaj
  • 20 g amarettimorzsa

A gombócok tetejére:

  • 120 ml tejföl
  • 100 ml tej
  • 1 tojás
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 30 g amaretti morzsa
  • 2 tk. méz

Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk egy kevés amarettimorzsával.
A gombócokhoz a búzadarát a porcukorral, a tojás sárgájával, a túróval, az amarettimorzsával és a reszelt narancshéjjal összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a búzadarás-túrós keverékbe vegyítjük. A masszából diónyi gombócokat formálunk, és a kivajazott amarettis tálba rakjuk.
Az öntethez a tojást felverjük, hozzáadjuk a mézet, tejfölt, a tejet, a fahéjat, majd az egészet csomómentesre keverjük, és a gombócokra öntjük. A tetejét megszórjuk amarettimorzsával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Magában vagy néhány csepp narancslekvárral azonnal tálaljuk.

Még több túrógombóc az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top