Gasztro

Ezzel helyettesítheted a csokit

Itt az ideje, hogy megismerkedj a karobbal, az egészséges kakaópótlóval!

Karobbal helyettesítheted a csokit

A csokifüggőség létező dolog, ezért nem árt, ha akit érint, valami pótlék után néz: a karob erre tökéletes választás lehet.

A Dél-Európában és Kis-Ázsiában honos szentjánoskenyérfán termő növényből készült liszt, a karobpor ugyanolyan édes, mint a kakaó, és számos jótékony hatása van.

Karobbal helyettesítheted a csokit

A kakaóhoz képest alacsonyabb a kalória- és a zsírtartalma. Az íze azonban ugyanolyan édes, sőt mivel több természetes cukrot tartalmaz, még egy picit édesebb, karamellásabb is.

A magasabb cukortartalma miatt azonban a szénhidrátértéke magasabb – de például süteményekbe, kakaó helyett jó választás, hiszen nem kell extra cukrot hozzáadnod.

Ezek után joggal kérdezheted, hogy akkor mitől jobb mégis a karobnál a csoki? A kakaó koffeintartalmát például nélkülözi, ami pedig egyesek számára kifejezetten előnyös. Olyan antioxidánsok sem találhatók a karobban, mint az étcsokiban, tehát ebben is alulmarad.

Ha mégis egy kis változatosságra vágynál, de a csoki ízét nem akarod elveszíteni, keresd a karobport bio- és reformboltokban!

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top