Valóban elhízunk a sok tésztától?

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A tésztát többnyire igazi bűnös élvezetnek tartjuk – diétázók azonnal száműzik étrendjükből. De tényleg az ördög eledele és a hízás záloga lenne egy tál carbonara?
2016. 02. 11. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Tegyük fel a kínzó kérdést: most akkor tényleg nem lehet tésztát enni? Nincs több krémes lasagne, semmi parmezános carbonara vagy egy klasszikus menzás milánói makaróni? A válasz nem egyértelmű.

Tésztát ugyanis lehet enni, a lényeg, hogy hogyan esszük. A fehér, finomított szénhidrátokat többnyire azért kerüljük, mert felnyomják a vércukorszintet, aztán hamar felszívódva tápanyagok nélkül, éhesen hagynak bennünket. Ez pedig ugye nem a legjobb, ha fogyni szeretnénk.

Valóban elhízunk a sok tésztától?

Azért szerencsére van megoldás. Állítólag már az is segít, ha a tésztát olaszosan kissé keményre, azaz al dentére főzzük. Az ilyen tésztának alacsonyabb a glikémiás indexe, azaz a már korábban is említett vércukoremelő képessége.  

Ha nem vagyunk rajongói a teljes kiőrlésű tésztáknak, akkor se aggódjuk: az al dente elkészítési mód simán van olyan jó, mintha barna tésztát fogyasztanánk!

Forrás: LifeHack

Címkék: elhízás tészta
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus