Gasztro

Isteni karamellás alma egyszerűen

Ha azt mondjuk, fél óra alatt olyan mennyei finomságot készíthetsz, amilyet még nem ettél, vajon elhiszed?

Most nagyon figyelj! Csak egyszer írjuk le. Íme a csodás desszert, amit mindenki imádni fog! Néhány alma kell hozzá például, egy kevés cukor, egy muffinsütő, na meg a lelkesedés.

Karamellás alma recept:

  • 3 alma
  • 1 csésze cukor
  • 2 ek. vaj
  • 1 tk. só
  • 1/2 citrom
  • 1 lap leveles tészta
Isteni karamelles alma egyszerűen

A leveles tésztából szaggassunk akkora darabokat, hogy a muffin formákat elfedjük velük. Ezután vegyük az almákat, vágjuk őket félbe, és hámozzuk meg a darabokat. Egy közepes serpenyőben olvasszunk fel egy csésze cukrot, adjunk hozzá egy evőkanál vajat, egy csipet sót és a fél citrom levét. Alacsony lángon tegyük bele az almákat, forgassuk őket a karamellbe és pároljuk 5-10 percig. Ha készen vannak, tegyük a félalmákat a muffinsütőbe. A közepükbe csepegtessünk a karamellből, majd tegyük rájuk a kiszaggatott leveles tésztákból egyet-egyet.

Süssük 220 fokon 15-20 percig. Aztán, ha ehető hőmérsékletűre hűltek, ne habozzunk, lássunk neki a lakmározásnak. Arra vigyázzunk, hogy annyira finomak, hogy nem lehet betelni velük. Főleg tejszínnel vagy vaníliafagyival veszélyesek. Diétázók felejtsék el ezt a receptet, ennek a kísértésnek egyszerűen nem lehet ellenállni.

Forrás: Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top