Gasztro

Bolti helyett házilag: készíts otthon halrudacskát!

Sok gyerek szereti a halrudacskákat, és sok szülő örül, hogy a gyerekek szeretik a halrudacskákat. Nemcsak azért, mert így legalább esznek a kicsik is halféléket, hanem azért is, mert könnyű elkészíteni: csak megvesszük a boltban, kisütjük, és már kész is a vacsora. Most megmutatjuk, hogy házilag elkészíteni sem bonyolult, az íze pedig még jobb is lesz a boltinál.

Vannak olyan bolti ételek, amiket nem tudunk elkészíteni otthon, de szerencsére sok ellenpélda is akad. A boltihoz hasonló házi mogyoróvaj például tökéletes, de nagyon szeretjük a házi nápolyit és a házi túró rudit is. Most pedig új kedvencet avatunk: itt a házi halrudacska.

Halrudacska házilag

Bolti helyett házilag: készíts otthon halrudacskát!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg tengeri halfilé (fagyasztott)
  • 5 dkg búzaliszt
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál kukoricapehely
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

A halat olvasszuk ki, csíkozzuk fel azonos méretűre. Sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg a lisztben, majd az enyhén felvert tojásban, végül a zsemlemorzsa és a kukoricapehely keverékében. Forró olajban hirtelen süssük ki, papírtörlőn csepegtessük le.

 

További házilag elkészíthető bolti finomságok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top