Gyors vacsora: szuper sajtos töltött gomba

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Az egyik legjobb téli gyors vacsora a töltött gomba. Gyorsan elkészül, finom, és azzal töltjük meg, amivel csak akarjuk. Ma egy szuper sajtos-tarjás töltött gombát hoztunk vacsorára.
2016. 01. 24. |

Kövess minket!

f Ajánlom

leveles tésztás gyors vacsorák és a különféle pirítósok mellett az egyik legjobb gyors vacsora-alapanyag a gomba. Jó, ha mindig van otthon egy adag, akkor már nagy baj nem érhet minket. Egy kis kreativitás, pár hozzávaló, 30 perc, és kész is a finom és gyors vacsoránk.

Gyors vacsora: töltött gomba

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg tölteni való közepes méretű csiperke
  • 25 dkg krém-fehérsajt
  • 2 dl natúr joghurt
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt Gouda sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • olívaolaj
  • bors, só

A gombák tönkjét távolítsuk el, ha szükséges pucoljuk a gombákat, ha szép a külsejük, hagyjuk rajta a vékony, külső hártyát, ekkor csak mossuk. A krém-fehérsajtot villával törjük össze, keverjük el a joghurttal, a tojással, az apróra vágott sonkával, a zúzott fokhagymával, a vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Helyezzük a gombákat sütőpapírral bélelt tűzálló tálra, sózzuk, borsozzuk a belsejüket, töltsük meg a sajtkrémmel, szórjuk meg a reszelt sajttal , majd 220 fokra melegített sütőben süssük 25-30 perc alatt készre.

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus