Gasztro

Hamisítatlan méregtelenítő finomság a téli napokra

Kinek ne jutna eszébe januárban az újévi fogadalom? Mondjuk hogy mit (t)eszek és mit nem (t)eszek az új évben.

Na de nem szeretném, hogy a fogadalmak miatt bárki is éhen maradjon, ezért hoztam nektek egy laktató és nem utolsósorban egészséges receptet. Jöjjenek a részletek!

Hamisítatlan méregtelenítő finomság a téli napokra

Céklafőzelék, rozmaringos fokhagymás tepsis burgonyával

  • kb. 1 kg cékla
  • kb. 0,5-1 kg burgonya
  • 2-3 db mandarin
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál rozmaring
  • egy kevés olívaolaj
  • fél citrom leve
  • fűszerek (só, bors, színes bors)
  • 1 nagy pohár natúr joghurt
  • 4-5 evőkanál liszt

A céklákat feldaraboljátok, majd megfőzitek. Ha megvagytok, akkor egy botmixerrel pürésítsétek, majd egy kis sóval-borssal lehet ízesíteni. Egy kevés vízzel felöntve forraljátok újra. Amíg felforr, van időtök, hogy megcsináljátok a joghurtos habarást. Ehhez semmi különösre nincs szükségetek, mindössze nagyjából fél pohár joghurtot csomómentesre elkevertek a liszttel, majd némi levet adtok hozzá. Ha megvan, szépen fokozatosan hozzáadjátok a rotyogó főzelékhez, még kb. 5-10 percig hagyjátok, amíg a liszt nyers íze el nem tűnik, és készen is vagytok a céklafőzelékkel!

A folytatásért kattints a Gasztrolabor caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top