Gasztro

Gyors ebéd Jamie-től: sült chilis bab

Na ez olyan tipikus Jamie-s pikk-pakk ebéd, amit olyan egyszerűen összedob 5 perc alatt, lazán magyarázva, hogy mi történik, mintha kb. azt mutogatná el, hogy kell vizet önteni egyik kancsóból a másikba.

Véletlenül akadtunk rá a videóra, Brúnó szokta ugyanis kérni, hogy esténként még nézzünk meg egy Jamie-videót is, és így találtunk rá erre a “cajun steak” című videóra, amit aztán még kétszer megnéztünk, és másnap már be is vásároltunk hozzá. A 15 perces könyvében szerepel ez a recept, és bár nem 15 perc, 30-35 alatt tényleg elkészült. És teljesen jó. Tartalmas, finom, új. Jó na!

Gyors ebéd Jamie-től: sült chilis bab

Sült chilis bab

  • 2 db konzerv vörös bab (400 g/konzerv)
  • 1 db konzerv darabos paradicsom
  • BBQ szósz
  • 10 dkg cheddar sajt
  • pici olaj
  • 2 szelet hátszín vagy más hús
  • só, bors, pirospaprika
  • pici olaj

Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, közben a babot lecsepegtetjük. Ha az olaj forró, ráöntjük a babot, és pár percig pirítjuk. Meg-megkeverjük, hogy ne égjen oda, de ha egy picit repedezik, pirulgat, az nem baj. Hozzáadjuk a szószt – ezt Jamie nem bolti BBQ szósszal oldja meg, hanem a lenti recept szerint, de nálunk most bolti szósz játszott), elkeverjük, majd ráöntjük a paradicsomot és összeforraljuk. A végén ráreszeljük a cheddar felét és belekeverjük.

A folytatásért kattints a Csak a Puffin caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top