Gasztro

10 tipp főzéshez, ha időhiányban szenvedsz

Az egészséges életmód ellen általában két kifogásunk van. Az egyik, hogy nincs rá pénzünk, nos, ezt már egy korábbi cikkben kielemeztem, miért nem megfelelő kifogás. 

A másik ok pedig az, hogy nincs időnk az egészséges életmódra. Sajnos csodákat itt sem várhatunk, de egy-két trükkel felgyorsíthatjuk a folyamatot.

Vásárolj egy hétre előre!

Ha nem kell minden nap külön vásárolni a főzéshez, már rengeteg időt spóroltál meg magadnak, legalábbis az oda-vissza utazást mindenképp, a hűtőben pedig a legtöbb étel sokáig eláll. Mindössze annyi a trükk, hogy megfelelő legyen a hőmérséklet beállítása, tapasztald ki, melyik polc hidegebb, és melyik melegebb, míg előbbieken érdemes elhelyezni a húsokat, tejtermékeket, a zöldségeknek és gyümölcsöknek nincs olyan hidegre szükségük.

10 tipp főzéshez, ha időhiányban szenvedsz

Közös főzés

Ha nem egyedül élsz, a párod, nagyobb gyerekek bevonásával felgyorsíthatod a főzést. Nem kell, hogy ő is profi séf legyen, ha valaki a kezed alá darabol, már nagyon sokat segített. A kisebbek valószínű most még inkább lassítják a folyamatot, azonban ha most elkezdik megtanulni, később hatalmas segítséget jelenthetnek.

A folytatásért kattints a Meddő vagyok caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top