Gasztro

Így készül a mogyorós huszárcsók – recept

Vannak olyan aprósütik, amelyek elronthatatlanok és sosem okoznak csalódást, mert mindenki szereti. Szerintem a huszárcsók is ilyen finom, lekváros apróság, amit én most pörkölt mogyoróban forgattam meg, és vegyes erdei lekvárral töltöttem meg.

Amellett, hogy nagyon finom, szerintem jól is mutat ez a mogyorós süti. Celofánba csomagolva, masnival átkötve, “gasztroajandéknak” is kiváló.

Elkészítés:

Egy keverőtálban a vajat és a cukrot verjük habosra. Ezután mehet hozzá a tojássárgája és a vaníliaaroma, további 2-3 percig verjük tovább. Ezután mehet hozzá a só és a sütőporral elkevert liszt. Gyúrjunk tésztát belőle, hűtőszekrényben pihentessük 30-60 percet.

Mogyorós huszárcsók

A pihentetési idő letelte után készítsünk apró golyócskákat a tésztából. A tojásfehérjét egy villa segítségével enyhén verjük fel és mártsuk ebbe őket, majd hempergessük meg pirított mogyoróban. Az így előkészített csókokat rakjuk sütőpapíros tepsire. A sütőnket melegítsük elő 180 fokra. Vegyünk elő egy vastagabb szárú fakanalat és ennek segítségével mindegyik sütibe nyomjunk egy mélyedést (de ne szúrjuk át!).

A folytatásért kattints a Brioche caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top