Gasztro

Mit együnk szilveszterkor, és mit ne?

A hagyomány szerint vannak olyan ételek, amiket, fontos, hogy együnk szilveszterkor és vannak kifejezetten kerülendő fogások is.

Mit együnk szilveszterkor?

Szilveszterkor és az év első napján mindenképpen együnk disznóhúst, mert a hagyomány szerint a disznó befelé túrja a házunkba a szerencsét.

TIPP:  Így készül a ropogós szilveszteri malac

Mit együnk szilveszterkor és mit ne?

 

Lencsét azért érdemes ennünk szilveszterkor, mert a sok apró lencseszem a pénzre hasonlít, így gazdagságot hoz. Ha esetleg nem szeretjük, helyettesíthetjük rizzsel vagy kölessel.

TIPP: 3 egészséges lencsés étel szilveszterre

Mit együnk szilveszterkor és mit ne?

 

Szilveszterkor rétest enni azért fontos, hogy a szerencsénk úgy nyúljon az új évben, mint a rétestészta. Az is fontos, hogy jól meg legyen töltve, a bőséget szimbolizálja.

TIPP: Szilveszteri rétes – ötletek az NLCafé fórumáról

Mit együnk szilveszterkor és mit ne?

Szilveszterkor nagy divat a virslievés is, ám az nem ismert, hogy ennek van-e valamilyen hagyománya.

TIPP: Szilveszteri majonézes virslisaláta

Mit együnk szilveszterkor és mit ne?

Jó, ha figyelünk arra is, hogy kerüljön gyümölcs az asztalunkra szilveszterkor, így gyümölcsöző lesz a következő évünk.

Mit ne együnk szilveszterkor?

Csirkét semmiképpen se együnk szilveszterkor, mert elkaparja a szerencsénket. Ugyanez igaz a pulykára is, ráadásul még haragot is hoz az új évbe. Összességében kerüljük a baromfit, a virslinél is fontos, hogy ne baromfivirsli legyen.

Ne együnk halat sem, mert kicsúszik a kezünkből a szerencse. A rákot is kerüljük, mivel hátrafelé halad, a hagyomány szerint ez hatással lehet az új évünkre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top