Gasztro

3 extravagáns vendégváró kombináció, amivel a karácsonyi partyk sztárja leszel

Lehet a vendégeket pálinka-pogácsa párossal is várni, de ha idén ennél valami különlegesebbet, valami igazi ínyencséget szeretnél, ettől a három szuper ital + harapnivaló kombinációtól tuti hanyatt dobják magukat a vendégeid!

Először jönnek át az anyósodék karácsonyra? Esetleg a kollégáidat látod vendégül újévkor? Vagy csak a régi barátok előtt villantanál? Akárhogy is, ezekkel a nem mindennapi italokkal és harapnivalókkal, mindenkit leveszel majd a lábáról!

1. Gránátalmás pezsgő + gombás-Gruyère sajtos tortácskák

3 extravagáns vendégváró kombináció, amivel a karácsonyi partyk sztárja leszel

A pezsgőhöz: egy pezsgőspohár aljába tegyél egy kis édes likőrt, gránátalmamagokat és kevés lime-levet. Majd öntsd fel száraz pezsgővel, és díszítsd rozmaringgal!

A tortácskákhoz: kis olívaolajon pirítsd meg a felszeletelt gombákat fokhagymával, sózz, borsozz, és tegyél hozzá egy kis rozmaringot az aroma miatt. Ha kész, hűtsd a gombát szoba-hőmérsékletűre.

Levelestészta-lapból formázz kis tortaformákat, és erre helyezd rá a gombát, a tetejére pedig a feldarabolt sajtot és még egy kis rozmaringot! 180 fokos sütőben 25-30 percig süsd.

2. Gyömbéres sherry-koktél + fűszeres pirított csicseriborsó

3 extravagáns vendégváró kombináció, amivel a karácsonyi partyk sztárja leszel

A koktélhoz: egy pohár aljába tegyél fél deci vizet, barna cukrot, frissen reszelt gyömbért és egy kis mentát. Jól nyomkodd el. Öntsd fel egy kis pohár sherryvel és szódavízzel. Díszítsd mentával és citromkarikával.

A csicseriborsóhoz: jól csepegtess le tetszőleges mennyiségű csicseriborsót, és tepsin süsd 10 percig 180 fokos sütőben. Ezután vedd ki, önts rá 1 evőkanál olívaolajat, forgasd át curryben, és sózd, borsozd. Ha ez megvan, mehet vissza a sütőbe. 10 percenként ellenőrizd, hogy elég ropogós-e már.

3. Tojáslikőrös rumpuncs + mini szendvicsek

3 extravagáns vendégváró kombináció, amivel a karácsonyi partyk sztárja leszel

A puncshoz, 12 személyre: 6 csésze tojáslikőrt keverj el 2,5 csésze sötét rummal. Adj hozzá egy kis vaníliakivonatot. Tálaláskor tegyél a tetejére tejszínhabot, és díszítsd apróra tört mogyoróval!

A szendvicsekhez: előre vásárolt pogácsákat vágd félbe. Vagy zöldfűszeres sajtkrémet vegyél, vagy készíts sajátot: a natúr sajtkrémhez keverj petrezselymet, kaprot, bazsalikomot, hagymát. Kend meg a pogácsák mindkét felét, majd az alsóra tegyél sonkát, és illeszd össze a feleket.

Forrás: BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top