Gasztro

Kis retro és nosztalgia a konyhában

Micsoda áttörés volt, amikor a hagyományos habverő mellett megjelent ez a tekerős változat! Pedig ezzel sem szívesen vertem, vagyis tekertem a habot.

Vajon mit találunk a retro stílusú konyhában? Csigacsináló vagy lúdgégetészta készítő: szerintem ilyet sokan örököltetek. De vajon használjátok is? Bevallom, nálam csak “dísznek van”. Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem értek hozzá, készítettem már vele tésztát, de ma már nem kívánom órákig bingyergetni a derelyemetszővel körömnyi nagyságúra vágott tésztakockákat a konyhában. És az sem könnyíti meg a dolgot, hogy a tésztát is ott és akkor frissen kell hozzá meggyúrni és szép vékonyra kinyújtani.

Kis retro és nosztalgia a konyhában

Gyerek voltam még, amikor anyukám kapta az egyik ismerősétől ezt a lepke-valamit. Ma már tuti retro konyhakelléknek számít. Palacsinta vagy talkedli tésztát kellett készíteni, a lepkerészt abba belemártani. Forró olajban a pillangó levált a formáról és ropogósra sült. Amikor gyerek voltam, sikerült is, de a pontos recept elveszett, próbálkoztam néhányszor, kavartam be így is, kavartam be úgy is tésztát, olajoztam a formát, nem olajoztam, de sehogyan sem volt jó, vagy lefolyt róla vagy ráégett. Valaki esetleg nem tudja a hozzávaló retro receptet?

Kis retro és nosztalgia a konyhában

A folytatásért kattints a Katarzis caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top