Gasztro

Egy pohár bor lefekvés előtt segíthet megszabadulni a fölös kilóktól

Van rajtad egy-két pluszkiló, amitől megszabadulnál, de az esti nassolásról nem tudsz lemondani? Cseréld egy pohár borra a nasit, és könnyebben megy majd a fogyás is!

Már a könyökünkön jön ki, amikor azt halljuk: a francia nők nem híznak. Több titkuk közül az egyik a mértékletes és minőségi borfogyasztás.

Egy pohár bor lefekvés előtt segíthet megszabadulni a fölös kilóktól

A rendszeres borfogyasztás jótékony hatásait támasztja alá a Harvard Egyetem kutatása is, amiben 20 000 nőt figyeltek meg 13 év alatt. Az eredmény szerint, azoknál a nőknél, akik napi 2 pohár (fél liter) bort fogyasztottak lefekvés előtt, csökkent az elhízás kockázata. Egy másik vizsgálat pedig kimutatta, hogy a vörösbor kifejezetten segít a zsírégetésben. 

Érdemes hát lecserélni az esti nasit egy-két pohár borra, hiszen kalóriában is jóval szegényebb, mint a legtöbb bekapnivaló. Nézzünk pár példát:

1 pohár vörösbor = 135 kcal, 0 g zsír
1 pohár fehérbor = 120 kcal, 0 g zsír
1 pohár jégkrém = 300 kcal, 16 g zsír
1 szelet torta = 235 kcal, 10,5 g zsír
10-15 db chips = 150 kcal, 8 g zsír

Egy pohár bor lefekvés előtt segíthet megszabadulni a fölös kilóktól

A kulcs természetesen ez esetben is a mérték megtartása. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy bár könnyebben elalszunk tőle, az alvás minőségét ronthatja az alkohol.

Tapasztaljuk ki, hogy esik a legjobban, és emeljük poharunkat az egészségre!

Forrás: WorldLifestyle

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top