Gasztro

Csokis golyót vontak ki a forgalomból

Kakaós és csokoládés bevonatú gabonagolyókat ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Gabonagolyókat vizsgált a Nébih. A vizsgált 21 termék közül egynél találtak élelmiszer-biztonsági hibát. A kifogásolt termék a ROLLO kakaós bevonómasszával bevont gabonagolyó volt, amelyben a transzzsírsavtartalom 100 gramm zsírra számítva 40,44 százalék volt a maximálisan megengedett 2 százalékkal szemben.

A hatóság azonnali hatállyal elrendelte a termék forgalomból történő kivonását. Emellett a hivatal kötelezte a termék első magyarországi forgalmazóját, a Scandic Royal Kft.-t, hogy a romániai gyártótól származó összes, “részben hidrogénezett növényi zsír” összetevőt tartalmazó terméket vonja ki a forgalomból.

portal.nebih.gov.hu
Forrás: portal.nebih.gov.hu

Több vizsgált termék tartalmazott nem megengedett színezéket, illetve adalékanyagot, ezeket a gyártóknak haladéktalanul le kell cserélniük. A vizsgált 21 termékből 7-nél várható élelmiszer-ellenőrzési bírság kiszabása, amelynek a várható összege összesen 1,4 millió forint lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top