Gasztro

Leveles tészta, a megmentő: 3 gyors vacsora

Ha a hűtőben van leveles tészta, nagy baj már nem lehet. Reggel kivesszük a fagyasztóból, este pedig villámgyorsan összeállítjuk a vacsorát. Hoztunk 3 receptet, amiből tökéletes gyors vacsora lesz.

A leveles tészta természetesen sok mindenre használható: gyors sós ropogtatnivaló is készülhet belőle, de akár villámgyors vendégváró virslinyalókákat is készíthetünk leveles tésztából, hogy az isteni gyors és finom pitékről és lepényekről ne is beszéljünk. Érdemes mindig tartani a mélyhűtőben pár csomaggal, így soha nem lesz gondunk a meleg vacsorára. 

Sajtos-sonkás szendvics

Hozzávalók:

  • kenéshez vaj
  • nyers leveles tészta (nem bajlódunk, készen vesszük) leveles tészta
  • pár szelet sonka
  • zsíros sajt bele és egy kevés a tetejére sajt
Kategóriavacsora
Elkészítési idő10 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A leveles  tésztát kihajtjuk, és két egyforma részre vágjuk. Az egyiket vékonyan megkenjük vajjal és belefektetjük a sajtot és a sonkát, majd rátesszük a másik oldalt is. A hatalmas szendvicset kockákra vagy háromszögekre vágjuk és 200 fokos sütőben 15-18 percig sütjük, ameddig aranybarna nem lesz. Az utolsó 5 percben megszórjuk sajttal és rápirítjuk. 

 

Búr kifli házilag

Hozzávalók:

  • 2 db (kettéválasztott) tojás
  • 15 dkg darált dió
  • 1 citrom reszelt héja
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag leveles tészta
  • pici citromlé
Kategóriadesszert
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1. A kiolvasztott leveles tésztát 40×40 cm-esre nyújtjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

2. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját félretesszük, a fehérjét a cukorral habbá verjük, majd hozzáadjuk a darált diót és a citromhéjat+ pici levet is és elkeverjük.

3. A tésztát 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk, minden négyzet közepére kanalazunk egy adagot a diós krémből, feltekerjük, majd a végeit kicsit begörbítjük, hogy kifliformát kapjunk és kivajazott tepsire helyezzük. A tetejüket lekenjük a félretett tojássárgájávál, picit bevagdossuk, majd sütőbe toljuk és kb 20 percig sütjük. (Amíg a teteje ilyen szép aranybarnás nem lesz).

 

Leveles tésztában sült camembert

Hozzávalók:

  • 1 db, kenéshez tojás
  • 1 csomag leveles tészta
  • 2-3 evőkanál (bármilyen pikánsabb, savanykásabb jó) lekvár
  • 1 db camembert
Kategóriavacsora
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A tésztát kiterítjük és megkenjük a lekvárral, majd rátesszük a sajtot és becsomagoljuk. A tetejét megkenjük tojással, és 180-200 fokos sütőben pirosra sütjük. Melegen megesszük.

 

Még több gyors vacsora leveles tésztából:

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top