Gasztro

A Tetovált Séf receptje: gombás rizottó

A Tetovált Séf ezúttal a gombás rizottó féltve őrzött receptjét osztja meg velünk!

Tetovált Séf gombás rizottója (10 adag):

Hozzávalók:

  • 0,7 kg rizottórizs
  • 0,3 l olívaolaj
  • 2 db póréhagyma
  • 0,75 l fehérbor
  • 5 l sótlan zöldségalaplé
  • 1,5 kg friss gomba (ízlés és szezontól függően)
  • 2 cs petrezselyemzöld
  • 0,25 kg parmezán sajt (reszelve)
  • 0,25 kg vaj
  • só, frissen őrölt fekete bors

 Elkészítés módja:

A zöldségalaplé egyik felét nagy lángon forralva az ötödére sűrítjük be, a másik felét pedig felforraljuk. Olívaolajon apróra vágott póréhagymát pirítunk meg, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a rizst, amikor pedig felmelegedett, akkor a fehérbort is hozzáöntjük. 

A forró alaplevet merőkanalanként adagoljuk hozzá, mindig csak annyit, amennyit felvesz.

Tetovált Séf: gombás rizottó

Gombás rizottó a Terminál Étterem kínálatából

Amikor a rizs kellemesen megpuhul, de még harapható, vajjal és  reszelt sajttal elkeverve azonnal tálaljuk a rizottót. Ez az állapot körülbelül 18 perc kevergetés után következik be.

A 18 perc bőven elegendő, hogy a nagyobb szeletekre vágott gombát hirtelen megpirítsam és egy kevés, vágott petrezselyemmel ízesítsem. 

A gombát a rizshalom tetejére, a sűrűre forralt alaplevet pedig köré kanalazzuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top