Gasztro

Teszt: neten rendelt indiai ételeket kóstoltunk

Vajas csirke, rák biryani, csirke vindaloo és vajas naan. Csak néhány azok közül az ételek közül, amelyeket kipróbáltunk a hazai indiai éttermek kínálatából.

Aki tisztességes indiait akar enni, az meg se álljon Kalkuttáig, mondják azok, akik már kóstoltak “igazi” curryt. Mindenki másnak viszont marad a kanapén bekuckózás és a netes rendelés. Mi a Netpincér kínálatából próbáltunk ki három éttermet és számtalan indiai fogást.

indiai teszt

Maharaja Indiai Étterem

Biryani rákot, madras halat és tandoorban sült naan kenyeret rendeltünk, amelyek közül egy fogás elnyerte a teszt legjobbjának járó díjat, két másik viszont megosztotta a bandát. A győztes egyértelműen a halas fogás lett, ami ugyan leolvasztotta a szánkat, de a szerkesztőség nagy rajongója a csípős fogásoknak. Bár a menüsoron feltüntették, hogy csípős ez a fogás, mégis inkább a nagyon csípős kategóriába esett. A szósz egyébként kimondottan finom volt és ízes, a hal állaga pedig kifogástalan. A ráknál nem fogalmaztunk meg ennyire egységes véleményt: a rák nem volt túl nagy és kicsit túl is készült, a hozzákevert rizs fűszerezése viszont remeknek bizonyult, ár-érték arányban mégis azt mondhatjuk, hogy nem ez a fogás érte meg a legjobban. A tandoriban sült naan kenyér viszont tökéletes volt. Nem száradt ki, de nem is lett sületlen, pont úgy készítették, ahogy szeretjük.

Összpontszám: 5/4

Haveli Indiai étterem

Ettől az étteremtől banjara csirkét rendeltünk, ami csípős csirkedarabokat jelentett. Ehhez kértünk még kétféle naan kenyeret. Az első meglepetés akkor ért minket, amikor kibontottuk a csomagot. A hús mellé ugyanis kétféle szószt is csomagoltak, egy joghurtosat és egy mentásat. Mindkettő tökéletesen passzolt a puhára sült csirkéhez, amit szerencsére egyáltalán nem szárítottak ki, pedig ettől azért kicsit tartottunk. A kétféle naan kenyér nem volt rossz, de az átlagon felüli jelzőt semmiképpen nem érdemelnék meg.

Összpontszám: 5/4

Shalimar Indai Étterem

A Shalimar rendelése sajnos túl kacifántosan érkezett meg ahhoz, hogy ne rossz szájízzel kezdjük a tesztelést. Nagyjából 40 percet késtek, és elég sokáig nem tudtuk kideríteni, hogy merre tűnhetett el a rendelésünk. Szerencsére később megérkezett a vindaloo csirke és a vajas naan kenyér, és most sem csalódtunk. A Shalimar kitett magáért, pedig elég nagy mínuszból indultak. A csirkét tökéletesen fűszerezték és omlós volt, a vajas naan pedig nem “fáradt el” túlságosan a várakozásban.

Összpontszám: 5/4

Összességében: Egy biztos, hogy aki indiait szeretne rendelni, az bátran választhatja a Netpincér szinte bármelyik éttermét. Mi kellemesen csalódtunk, ugyanis az elmúlt évek tesztjei során megszoktuk, hogy egy-két hiba mindig becsúszik a rendszerbe, ebben az esetben viszont nem tudtunk egyetlen fogást sem lepontozni. Az egyetlen negatívumnak azt vettük, hogy még a néhány sarokkal odébb lévő étterem is elkért 1000 forint szállítási díjat amellett, hogy ezek az indiai fogások nem a legolcsóbbak a kínálatban.

A NetPincérnél még tart a 80 nap alatt a Föld körül játék. Igyekezzetek minél több nemzet konyháját kipróbálni! Kéthetenként értékes nyeremények várnak rátok, egyébként a fődíj egy egzotikus utazás.
 

További cikkek az indiai konyháról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top