Gasztro

Pénteki palacsinta: sajtos-karfiolos palacsinta

Nem minden palacsinta édes, sőt kifejezetten sok finom sós palacsintát kóstoltunk már. Ez a sajtos karfiolos az egyik kedvenc őszi receptünk. Lehet belőle reggeli vagy vacsora is, de akár köretként is el tudjuk képzelni.
Pénteki palacsinta: sajtos-karfiolos palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg karfiol
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cottage cheese
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • olaj

A karfiolt szedjük egészen kis rózsákra, sós vízben főzzük 5 percet, majd szűrjük le. Keverjük el a lisztet a cottage cheese-zel, a tojással, a tejjel, az aprított bazsalikommal és a lecsöpögtetett karfiollal. Sűrűn folyós palacsintatészta-állaga legyen! Sózzuk, borsozzuk. A palacsintasütőt melegítsük fel, kenjük ki olajjal, majd evőkanállal szedjünk kis adagokat, terítsük szét szabályos körré, és süssük meg a palacsinták mindkét oldalát.

Még több palacsintarecept az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top