Gasztro

Több valódi hús lesz a húskészítményekben

Szigorítják a húsokra vonatkozó szabályokat az élelmiszerkönyvben, sőt magát a hús fogalmát is pontosan definiálják.

A vörös húsokra vonatkozó szigorítás célja, hogy egészséges, biztonságos, jó minőségű magyar élelmiszer kerüljön a családok asztalára – mondta el Zsigó Róbert az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Kossuth rádió reggeli műsorában.

Fotó: MTI-fotó: Rosta Tibor
Fotó: MTI, Rosta Tibor

Az intézkedés révén több (legalább 51 százalék) hús lesz a virsliben, szafaládéban és egyéb húskészítményekben. Az élelmiszerkönyvben újra definiálják azt is, mi számít húsnak, ugyanis olyan anyagok is nevezhetők így, amelyek az államtitkárság szerint nem azok, például az MSM nevű húspreparátum. A módosítás előírja, hogy a hús kevesebb sót és vizet tartalmazzon. Ezen kívül pontosan meghatározzák azt is, mi a parasztsonka, mennyi húst kell tartalmazni a parasztkolbásznak, és hogy mi is a füstölés, hogy aki bemegy a boltba, pontosan tudja, mit vesz – írja hirado.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top