Gasztro

A tökéletes csörögefánk

Csörögefánkot enni, vagyis beleharapni a porcukros, leheletvékony finomságba, csakis egy jó recepttel lehetséges. És a csörögét elrontani egyszerűbb, mint a pofon. Nekem sikerült, méghozzá nem egyszer és nem kétszer.

Anyukám anyukája éppen olyat készített, amilyennek lennie kell, legalábbis anyukám így meséli. Az az anyukám, aki nem hajlandó csörögét sütni, mióta egyszer nem sikerült neki, és apukám jópofaságból Donald kacsát formázott belőle, piros kalappal. Anyukám akkor elsírta magát, mi azonban örültünk neki, így a szekrényünk tetejéről emlékeztette őt hosszú-hosszú ideig arra, hogy miért ne süssön soha többet csörögét.

Én azért sütöttem, de igazából sosem lett az igazi, most azonban sikerült megtörni az átkot, és végre olyat készítettem, ami hajszálvékony, és csörög, miközben beleharapunk. És íme a recept, melynél a szokásos 2,5 dl-es bögre a mércénk…

A tökéletes csörögefánk

A folytatásért kattints a Rupáner konyha caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top