Gasztro

Gyümölcsös tejberizs – a kihagyhatatlan

Jobb, mint a bolti, és elkészíteni sem bonyolult. Avagy: retrodesszert házilag.

De hogy magamtól nem jutott volna eszembe nekiállni, az is biztos… Soha nem voltam óriási tejberizsrajongó, néha levettem a boltban az agyoncukrozott műizét, és utána egy évig biztos nem is hiányzott, hogy ilyesmit egyek. Pedig tényleg jólesett most, de ez nekem ebéd után desszertnek már túl sok, úgyhogy reggeli lett.

Amúgy meg azért készült, mert megígértem a szomszédomnak még júliusban a szülinapjára, ami aztán elmaradt, már nem a szülinap, hanem a rizs, mert éppen mindig jobb dolgom volt hétvégén… Persze ő nem felejtette el, így kapott egy bödönnel végre, egy almás, baracklekváros, csokis verziót, magamnak meg elmentettem egy pohárnyit csoki nélkül, pici málnalekvárral és sok gyümölccsel a tetején.

Hmm, jól indult a reggel, legközelebb viszont kölesből fogom főzni és kókusztejjel! Variáljátok kedvetekre, ez tipikusan az a nyalánkság, amiből milliófélét lehet összedobni, egészségesebb alapanyagokból is, attól függően, éppen mi van otthon.

A folytatásért kattints a Pálmafa project caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top