Gasztro

Csupa csoki: lisztmentes brownie

Csokis sütit enni hétköznap is lehet. Sőt, ilyenkor még jobban is esik. Elő a mérleggel, és dobjátok össze ezt a sütit gyorsan, hétvégén meg majd jöhet az ismétlés.

Lisztmentes brownie diákcsemegével

Hozzávalók 30×25 cm-es tepsihez:

  • 20 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 15 dkg vaj
  • 35 dkg étcsokoládé
  • 2,5 dkg tejszín
  • 15 dkg diákcsemege
Kategóriadesszert
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A vajat vagy margarint mikrohullámú sütőben felmelegítjük, majd belekeverjük a csokoládét, simára dolgozzuk. A tojásokat a cukorral robotgéppel nagyon habosra keverjük, majd beleöntjük a vajas/margarinos csokoládét (ha megszilárdult, újra megmelegítjük, hogy folyós legyen). Hozzáadjuk a tejszínt, alaposan elkeverjük. (A massza összeesik, ez nem baj.) Egy 30×25 cm-es tepsi oldalát kivajazzuk, alul sütőpapírral kibéleljük, ebbe öntjük a masszát. A tetejét simára húzzuk, megszórjuk a kissé összedarabolt diákcsemegével. 170 °C-ra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Ekkor a teteje repedezett lesz, a belseje kissé puha. Kínálhatjuk vaníliafagylalttal vagy csokoládéöntettel.  

 

Még több csokis recept az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top