Gasztro

Kókuszos csokipite – búzamentes, laktózmentes recept

Aki nem szereti a kókuszt, nyugodtan hagyja ki belőle. Ha felkészültél a kókuszos csokimennyországra, akkor gyerünk!

Volt itthon egy doboz tejszín, amit el kellett használni. Oké, ez eddig nem valami romantikus. Tudtam, hogy bízhatok Gastrobertolliniben, találtam is nála egy receptet, amiből kiindulva elkészíthettem ezt a finom, tejszínes édességet.

Elkészítés:
1. Gyúrd össze a tészta hozzávalóit. Dolgozz gyorsan, mert hamar megpuhul a tészta.
2. Egy kivajazott piteformát tölts meg a tésztával. Mivel ez a fajta liszt nehezen nyújtható, érdemes kézzel belenyomkodni, egyenletesen, szépen. 🙂 Villával szurkáld meg sok helyen, egész az aljáig, hogy a gőz távozhasson belőle. Jusson a forma szélére is a tésztából, akkor lesz igazán szép.
3. Előmelegített sütőben süsd meg a tésztát, és közben készítsd el a krémet.

Ehhez forrósítsd fel a tejszínt, majd alacsony hőfokra levéve, tördeld bele az étcsokit. Hagyd elolvadni benne, add hozzá a kókuszreszeléket is, hogy kissé meg tudjon puhulni. Amiatt, hogy kakaóbabdarabos csokit is használtam, a kókuszreszelékkel együtt finom ropogós lett a krém. Na, érted, hogy értem!?

A folytatásért kattints a Pink Dust caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top