Gasztro

Birsalmasajt, te édes!

Készítsünk sokáig elálló édességet az ősz sztárgyümölcséből! A birsalma illata összetéveszthetetlen: átható, erős és nagyon finom.

Legalábbis az én orromnak. Nagymamám mindig a szekrény tetején tárolta őket, ott üldögéltek, míg bele nem pottyantak a fazékba. Egyik kedvenc gyümölcsöm, már ha egyszer választani kéne, mert mindet szeretem, sőt odavagyok értük!

Ha sajtkészítésre adnánk a fejünket, mint én is tettem múlt héten, akkor legalább kétkilónyival kezdjünk, kevesebbel nemigen érdemes.

Birsalmasajt, te édes!

Birsalmasajt hozzávalói:

• 2 kg birsalma
• 1-1 kilónyi péphez 80 dkg cukor
• 1 egész citrom

A folytatásért kattints a Mohamama caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top