Gasztro

Mákosguba-muffin – csak könnyedén!

Tavaly karácsonyra sütöttem ezt a muffint, mert tudtam, hogy egyik kedves barátom szereti a mákos gubát. Nagy sikere volt, de mivel az eredeti receptben mézeskalács-fűszerkeverék is szerepel, ezért én sem hagytam ki belőle.

Barátom annyira kifinomult ízérzékeléssel rendelkezik, hogy azonnal megérezte benne a (többek közt) fahéjat. Szerinte nagyon kiérződik az íze, és hogy nem kell bele, hiszen a mákos gubába sem teszünk. Úgyhogy megfogadtam a tanácsát, legközelebb már fűszerkeverék nélkül sütöttem. Mivel a barátom meggyel szereti a mákos gubát, ezért én tettem bele meggyet is, de ez kihagyható, ezért nem is írtam a hozzávalókhoz.

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Készítsük el a vaníliapudingot, majd tegyük félre. A tojásokat verjük habosra a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a mézet, joghurtot, olajat. Az átszitált lisztet keverjük össze a sütőporral és a mákkal, majd adjuk a lisztes részt a joghurtos masszához és alaposan keverjük el.

A folytatásért kattints a Sütivár caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top