Gasztro

Gyors vacsora: krumplis palacsinta

Mai gyors vacsoránk egy egyszerűen, könnyen elkészíthető krumplis palacsinta, amit baconnel és áfonyalekvárral tálalunk, ahogy szülőhazájában, Svédországban is szokás.
Gyors vacsora: krumplis palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg nyers krumpli
15 dkg liszt
2 dl tej
1 tojás
só, frissen őrölt bors
olaj a sütéshez
szeletelt húsos szalonna és áfonyalekvár a tálaláshoz

A hámozott krumplit reszeljük le, nyomkodjuk ki a nedvességet belőle. A lisztet keverjük el a tojással, tejjel, keverjük hozzá a krumplit, sózzuk, borsozzuk. Palacsintasütőben (ha van formázott, amelyben mélyedés van a minipalacsintáknak), forró olajban süssük meg a palacsinták mindkét oldalát. Sült szalonnával és áfonyalekvárral kínáljuk.

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top