Gasztro

Paleo női szeszély

Bármilyen meglepő, ez még mindig elsősorban egy gasztroblog, nem a női lélekről szól, így a cím sem rám utal, hanem egy süteményre. Ez egy régi klasszikus házi sütemény, remélem sokaknak rémlik.

Amikor még nem paleóztunk, egyszer sem csináltam, ez a nővérem kipróbált receptje volt, de most úgy gondoltam, hogy minden hozzávalóját helyettesíteni lehet paleo alapanyagokkal, hát miért is ne ugranék neki a projektnek?

A végeredmény nem lett 100%-os, de ez csak az én hülyeségem volt, úgyhogy tanuljatok belőle, és ti már villantani tudtok vele akár a család, vagy akár vendégek előtt. Természetesen azon csúsztam el, ami a legfontosabb része ennek a sütinek. Igen, a hab. Valószínűleg a képen is látszik, hogy nem lett olyan, mint amilyennek a nagykönyvben meg van írva. És akkor most jöjjön a magyarázkodásom. Tehát: nem először csinálok már ilyen habot, a Pavlova torta receptje is ebből áll, szóval nem is értem a saját hülyeségemet sem, hogy miért is nem úgy csináltam. A habnak a tetején egy vékony réteg frankón gumiszerű lett, hát így jártam.

A folytatásért kattints a Paleotündér caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top