Gasztro

Gyors vacsora: cukkinisaláta

Most, hogy megint ilyen nagy meleg van, estére visszatérünk a könnyed fogásokhoz. Gyors vacsoránk ezúttal egy igazán színes fogás, főszerepben a cukkinivel.

Cukkinisaláta

Hozzávalók:

  • a sütéshez olaj
  • 1 ek. balzsamecet
  • 2 közepes főtt cékla
  • 2 marék koktélparadicsom
  • 1 bögre bulgur
  • 12-16 db mini cukkini
  • 2 ek. bazsalikomos pesto
  • 4-500 g saláta

az öntethez:

  • frissen őrölt bors
  • 2 kk. olívaolaj
  • 2 ek. majonéz
  • 2 kk. citromlé
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1. Kezdjük a bulgur elkészítésével. Tegyünk fel 500 ml vizet forrni egy csipet sóval. Ha kész, beletesszük a bulgurt, és 5-10 percig főzzük, míg megpuhul. Ezután leszűrjük és hozzákeverjük a pestót.

2. Míg a bulgur készül 1 evőkanál olajon megpirítjuk a cukkinit kb. 10 percig, míg picit megbarnul itt-ott. Ha kész, félretesszük egy tányérra.

3. Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a félbevágott paradicsomokat, épp csak addig, míg kezdenek megpuhulni.

4. A főtt céklát kockára szeleteljük, és egy kis tálban hozzákeverjük a balzsamecetet. 

5. Egy kis befőttesüvegben keverjük össze (vagy rázzuk össze) az öntetet.

6. A salátaleveleket beletesszük egy nagy tálba. 

7. Mehetnek a tálak az asztalra, hogy mindenki kedvére válogasson, és állítsa össze a salátát.

 

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top