Először nyerte nő a pizzasütők világbajnokságát

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A nápolyi Teresa Iorio nyerte idén a pizzasütők világbajnokságát, ő az első nő, aki elvitte a híres nemzetközi verseny trófeáját.
Írta: | 2015. 09. 05. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A 42 éves nápolyi pizzériatulajdonos, Teresa Iorio a világ összes tájáról érkezett mintegy 500 pizzasütővel mérte össze gasztronómiai tudását. A világbajnokság nemzetközi zsűrijét az Isztriai-félszigetről származó amerikai sztárszakács, Lidia Bastianich vezette. „Győzelmemet apámnak, Ernestónak ajánlom, aki elsajátíttatta velem a pizzasütés művészetét” – mondta a győztes.

tuttoperlei.it
Teresa Iorio, a pizzasütés világbajnoka - Forrás: tuttoperlei.it

Pizzát az UNESCO-listára!

Az idei világbajnokság résztvevői aláírást is gyűjtöttek egy Olaszországban indult kampány számára, amelynek célja, hogy a pizza felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára. Az év végéig egymillió aláírást akarnak gyűjteni.

Először nyerte nő a pizzasütők világbajnokságát

Pizzát már az egyiptomiak is sütöttek

Nápoly városa évek óta küzd azért, hogy a pizzasütés helyi hagyományait oltalomban részesítsék. 2010 óta a Napoletana pizza az Európai Unió oltalma alatt áll. A pizzakészítés azonban már egyáltalán nem olasz hagyomány, az olasz pizzasütők 40 százaléka külföldi gyökerű, többek között Egyiptomból, Marokkóból származnak.

Először nyerte nő a pizzasütők világbajnokságát

Még több pizza az NLCafén:

Címkék: pizza pizzatészta
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus