Gasztro

Friss fűszernövény egész évben a konyhádban? Mutatjuk!

A házilag termesztett fűszernövények garantálják az ételeink frissességét, és megkapó látványt nyújtanak a szürke téli napokon. A legtöbb egynyári és évelő fűszernövény télen különleges illatával felüdíti a lakást.

Csupán egy déli fekvésű ablak, legalább 5-6 órányi a napfény és némi gondozás szükséges a fenséges zamatokhoz. A zöld fűszerek minden ételt azonnal frissé varázsolnak, ugyanakkor termesztésük hely- és energiatakarékos. Igen dekoratívak is, ezért egy díszkertben is remekül mutatnak, különösen igaz ez a zsályára, édesköményre és a snidlingre. Nem árt tisztában lenni a fűszernövények származásával, hisz ez nagyban megkönnyíti termesztésüket. A legfontosabb tudnivaló, hogy nem szobanövények, ezért a kertbe kiültetve, vagy a balkonon, erkélyen virágládákban, cserépben, függő kosarakban, fémvödrökben érzik magukat legjobban.

Friss fűszernövény télen a konyhádban? Mutatjuk!

A könnyen szétterjedő fajtákat, pl. menta, citromfű, kamilla, elkülönített virágágyásba vagy süllyesztett edénybe ültessük el, vagy cserépben neveljük, hogy megakadályozzuk, hogy egy idő után az egész kertet ők uralják. A cserepes fűszernövényeknél vigyázzunk, hogy a virágföld soha ne száradjon ki teljesen, és a felesleges víz elvezetése meg legyen oldva. Érdemes őket évente átültetni, mindig egy kicsit nagyobb edénybe.

A folytatásért kattints Balkonada Caféblogjára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top