Gasztro

Feketeszedres táldesszert

Amikor nincs időd sütni, de összedobnál egy gyors és friss desszertet ebéd utánra, na akkor ez neked való.

Imádom a táldesszerteket, mert nem kell vacakolni a díszítéssel, hogy mekkora legyen a piskóták közt a krém, szép legyen vagy nem. Itt a szépség nem szempont, viszont a mindent bele igen.

Van, hogy marad piskóta, le szoktam fagyasztani, és ilyenkor még azzal sem kell bajlódni, de akár készen kapható babapiskóta is tökéletes lehet.

Feketeszedres táldesszert

Hozzávalók

  • 4 tojásos bármilyen piskóta, esetemben kakaós volt. Ezt egycentis kockákra vágtam, de tulajdonképpen mindegy, akár tördelni is lehet.
  • 40 dkg fekete szeder
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 5 ek kristálycukor
  • 3 dl állati 35%-os tejszín
  • 2 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 5 ek kristálycukor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl állati 35%-os tejszín
  • Díszítésnek csokidara

Az elkészítésről a Vacsi nálam? blogon olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top