Gasztro

Ricottás süti meglepetéssel

Ricottás sütit már valószínűleg ettetek, de kapros-ricottás sütit talán még nem. Próbáljátok ki, megéri! Tombor Nelli megmutatja, hogy készül.

Tombor Nelli történetét már ismerjük: 10 év modellkedés után a kifutókat a konyhára cserélte, és most a gasztronómia világában kalandozik. Receptjeivel már sok helyen találkoztunk, nálunk egyik kedvenc sütijével debütál.

Kapros-ricottás sütemény

Hozzávalók:

  • 1 csipet só
  • 4 tojás
  • 7 dkg frissen őrölt zabpehely
  • 10 g (kb. fél csokor) kapor
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 500 g ricotta
  • 10 dkg xylitol
Kategóriadesszert
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A tojásokat megmosom, majd egyenként  kis edénybe felütöm, ha ellenőriztem a minőségét, átöntöm egy nagyobb tálba, amibe az összes többi hozzávaló is belefér.

Kézi habverővel szinte felhabosítom a tojásokat a csipet sóval, majd hozzáadom a xylitolt, a ricottát és simára keverem.  Beleteszem a masszába az őrölt zabpelyhet, legvégül pedig az apróra vágott kaprot, alaposan összekeverem. 

Kókuszolajjal kikent formába öntöm (én egy 22×22 centiméterest használtam, de a tortaforma is tökéletes) és 175C fokon, kb. 25 percig sütöm (amíg el nem kezd kissé barnulni a teteje).

 

Még több ricottás recept az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top