2017. 02. 26. Edina

Gyors vacsora: carbonara spagetti

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Igazi olasz klasszikus a mai gyors vacsoránk. Csak pár hozzávaló, egy jó recept és 30 perc – ennyi kell a tökéletes carbonara spagettihez. Mi adjuk a receptet, a többi rajtatok múlik!
Írta: Piazza Gabriella / Tavola in Piazza | 2015. 08. 12. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Carbonara spagetti

Hozzávalók:

  • 2 egész tojás
  • 100 g érlelt - nem füstölt - toka szalonna
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 2 tojássárgája
  • 320 g spagettitészta
  • 100 g + 1-2 ek. frissen reszelt, érlelt juhsajt
Kategória főétel
Elkészítési idő 40 perc
Nehézségi szint könnyű
Carbonara spagetti

Elkészítés

A szalonnát 0,5-1 cm vastag, 2-3 cm hosszú, lehetőleg egyforma csíkokra vágjuk.

Az egész tojásokat a tojássárgákkal együtt egy keverőtálba ütjük, és felverjük. Ezután megsózzuk (csak módjával, mert a sajt és a szalonna is sós) megborsozzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és az egészet elkeverjük.

A szalonnát forró serpenyőben üvegesre pirítjuk.

A spagettit forrásban lévő sós vízbe dobjuk, majd amikor eléri az „al dente” („harapható”, nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük, a sült szalonnához adjuk, és alaposan összekeverjük. Hozzáadunk kb. egy merőkanálnyit a tészta főzővizéből, majd ezzel is elkeverjük.

A serpenyőt levesszük a tűzről, ráöntjük a sajtos tojást. Az egészet összerázzuk/forgatjuk, majd tányérokra szedjük, megszórjuk még egy kevés frissen reszelt juhsajttal, és azonnal tálaljuk.

 

Még több recept gyors vacsora témában:

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus
Gyors vacsora: carbonara spagetti