Gasztro

Hogyan kell igazi olasz pizzatésztát gyúrni?

A pizzát szinte mindenki imádja, és nagyon sokan otthon is megpróbálták már kedvenc pizzájuk tésztáját reprodukálni – több-kevesebb sikerrel. De milyen az igazi olasz pizzatészta? Íme a recept.

Az igazi olasz pizzatészta titka az egyszerűségében és a pihentetésben rejlik. Lehet, hogy soknak tűnik az a két nap, de higgyétek el, megéri!

Hogyan kell igazi olasz pizzatésztát gyúrni?

A pizza tésztájának hozzávalói:

  • 1 kocka élesztő
  • 25 ml olívaolaj
  • 20 gramm só
  • 1 csipet cukor
  • 925 gramm liszt (a legjobb, ha olasz lisztet kapunk)

A pizzatészta elkészítése:

Töltsünk fél liter langyos vizet egy nagyobb tálba, morzsoljuk bele az élesztőt, és várjunk, ameddig feloldódik. Adjuk hozzá az olívaolajat, a cukrot és a sót, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a lisztet, és a kézi mixer dagasztójával dolgozzuk össze, majd kézzel gyúrjuk szép egynemű tésztává. Tegyük meleg helyre és hagyjuk dagadni 30 percen keresztül. Gyúrjuk át a megkelt tésztát még egyszer, majd pihentessük két napon át a hűtőben. Sütés előtt még egyszer gyúrjuk át, majd porciózzuk és már nyújthatjuk is. A pizza feltéteit válasszuk ki kedvünk szerint, és ha megpakoltuk, mehet is a forró sütőbe. 

Gennaro pizzája:

További cikkeink:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top