Gasztro

Gyors vacsora: paradicsomos lepény

Mai gyors vacsoránk olyan, mint egy jó pizza. A tészta előkészíthető, a feltét a szezonális alapanyagok függvényében jól variálható, és mindenki szereti, aki egyszer megkóstolja.

Paradicsomos lepény (galette)

Hozzávalók:

  • 3 csipet só
  • a lekenéshez 1 db tojás
  • 170 g hideg vaj
  • 4 ek. hideg víz
  • 2 csipet szárított oregánó
  • 25 dkg (koktél) paradicsom
  • 220 g búzaliszt
  • néhány kanál bazsalikomos pesto
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1. A vajat felkockázzuk és elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, az oregánót és a vizet és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd cipót formázunk belőle, folpackba csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.

2. Közben megmossuk és félbevágjuk a paradicsomokat és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit.

3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

4. Ha letelt az idő, a tészta felét lisztezett gyúródeszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk (kb. 20-24 cm átmérőjű kört kapjunk). Ha nem sikerül kör alakúra nyújtani, akkor egy tányért rajzoljunk körbe a tésztán és tépkedjük le a széleket.

5. A tészta közepét megkenjük pestoval, úgy, hogy kb. 2 cm-es peremet hagyunk. A pestora ráhelyezzük a félbevágott paradicsomokat, sűrűn, hogy minél több ráférjen.

6. A tészta peremét felhajtjuk, lekenjük a tojással, majd tepsire helyezzük a lepényt és ugyanezt megcsináljuk a másik adag tésztával is. Ha kész, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.  

 

Még több ötlet gyors vacsorákhoz az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top