Gasztro

Befőzés: így készül a házi málnaszörp

A málnaszörp a legkedveltebb üdítők egyike, amit a gyerekek is imádnak. Segítünk, hogyan készíthetsz a legegyszerűbben nyáron is hűsítő házi málnaszörpöt.

Kipróbált receptünkkel könnyedén és egyszerűen készíthetsz fantasztikusan finom házi málnaszörpöt, ami a nyári hőség legkiválóbb hűsítő üdítőitala lesz.

Befőzés: így készül a házi málnaszörp

A házi málnaszörp hozzávalói

  • 2 kg friss málna
  • 55 dkg cukor vagy méz
  • 2 liter víz

 

A házi málnaszörp elkészítése

 Folyóvíz alatt mosd meg a málnát, majd a vízzel tedd fel főni. A forrástól számított 20 percig lassú tűzön, időnként megkevergetve főzd puhára a gyümölcsöt.

Szűrd le a levet, majd a málnát óvatosan préseld át a szűrőn úgy, hogy szinte csak a magja maradjon a szűrőben.

Befőzés: így készül a házi málnaszörp

Az átszűrt málnaszörpöt tedd vissza a tűzre, add hozzá a cukrot vagy a mézet, majd a forrástól számítva kb. 5 percig főzd még, amíg a cukor feloldódik.

Nagyon alaposan kimosott és legalább 15 percen át forró vízben kifőzött csatos üvegekbe töltsd a málnaszörpöt, majd zárd le. Fejre is állíthatod az üvegeket néhány percig.

Befőzés: így készül a házi málnaszörp

Felbontás után néhány napig hűtőszekrényben még tárolhatod a házi málnaszörpöt. Ásványvízzel, szódával ízlés szerint hígítva fogyasztandó. Ízesítheted citromlével, mentalevéllel.

Tipp: Nagyon fontos, hogy a málnaszörp befőzéséhez kizárólag egészséges gyümölcsöt használj, valamint az üvegek is sterilek legyenek, hiszen a szörp tartósítószert nem tartalmaz, ezért a romlásnak indult gyümölcstől és/vagy a nem kellően tiszta üvegtől a házi málnaszörp könnyen tönkremehet.

További cikkek befőzés és szörp témában az NLC-n:

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top