Gasztro

Hideg gyümölcslevesek forró napokra

Ezeket a nyári napokat már tényleg csak így lehetett kibírni. Hideg finomságokkal éjjel-nappal. Most újabb 3 receptet hoztunk.

Bár vannak, akik ilyenkor is bírják a klasszikus, meleg leveseket, és a strandon is merészen vállalkoznak egy jó gulyáslevesre, mi most ismét a hideg levesekre szavazunk. Főszerepben a nyári gyümölcsök: sárgabarack, sárgadinnye és őszibarack

Gyömbéres-mentás sárgadinnyeleves kókusztejjel

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 2 dkg gyömbér
  • 1 dl kókusztej
  • fél lime
  • 15 levél menta
  • 1,2 kg meghámozott, kimagozott sárgadinnye
Kategórialeves
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A vizet és a cukrot egy lábasba tesszük, addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad a vízben. 

A sárgadinnyét feldaraboljuk, és egy nagyobb tálba tesszük. Ráöntjük az elkészített szirupot, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a lime levét és a héját, a mentaleveleket, végül a kókusztejet. Az egészet botmixerrel pürésítjük. Hidegre hűtve tálaljuk.

 

 

Levendulás sárgabarack krémleves

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 5-6 ek. cukor
  • 6 dl víz
  • 2 dl habtejszín
  • 1 tk. szárított levendula
  • 1 kg kimagozott sárgabarack

a vaníliás joghurthoz:

  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 15 dkg natúr joghurt
Kategórialeves
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A sárgabarackot a cukorral, a levendulával és a vízzel együtt egy lábasba tesszük. Addig főzzük, amíg a sárgabarack kissé megpuhul. Botmixerrel pürésítjük, végül a tejszínt is hozzáadjuk. 

A joghurtot kikeverjük a vaníliás cukorral, és a lehűtött levesre kanalazzuk fogyasztáskor.

 

 

Bazsalikomos őszibarackleves

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 6 dl víz
  • 20-25 levél bazsalikom
  • fél citrom leve
  • 4-5 ek. méz
  • 2 dl görög joghurt
  • 1 kg őszibarack

a vaníliás joghurthoz:

  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 15 dkg natúr joghurt
Kategórialeves
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Az őszibarackot a vízzel, a citromlével és a bazsalikomlevelekkel együtt egy lábasba tesszük. Néhány percig főzzük. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, a mézzel édesítjük, végül a joghurtot is belekeverjük. 

A joghurtot a vaníliás cukorral kikeverjük, és a behűtött levesre kanalazzuk.

 

Még több hideg leves az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top