Gasztro

Hogyan kell igazi limonádét csinálni?

Mindegy, hogy milyen évszak van éppen, a limonádé nem megy ki a divatból. De hogyan készül az igazi, régimódi házi limonádé?

Egy csomó italgyártó cég forgalmaz limonádét, de az igazi, hamisítatlan citromos ital nem palackból vagy dobozból származik. A régimódi limonádéhoz ki kell csavarni a citrom levét, vizet hozzáadni és egy kis cukorral vagy cukorsziruppal ízesíteni (utóbbival finomabb). Nyáron nem maradhat ki belőle a jégkocka sem! A házi limonádé frissen elkészítve az igazi.

Hogyan kell igazi limonádét csinálni?

Amire szükséged lesz a régimódi limonádé elkészítéséhez:

A cukorsziruphoz: 1 bögre cukor, 1 bögre víz

Az italhoz: 6-8 citrom, 4-6 bögre víz, cukorszirup

 Így készül:

A cukorszirup: Egy edényben keverjük össze az egy bögre cukrot és az egy bögre vizet. Közepes lángon, folyamatos keverés közben forraljuk fel. Forrás után alacsony lángon főzzük 3-5 percig, ameddig a cukorkristályok teljesen fel nem oldódtak. A cukorszirup akkor jó, ha enyhén sárgás a színe. Ne főzzük addig, amíg barna nem lesz, mert a végén karamellt kapunk, nem cukorszirupot. Ha elkészült, befőttesüvegbe tölthetjük. Ha nem használjuk fel mindet, hűtőben kb. egy hétig eláll. A cukrot helyettesítheted más édesítőszerekkel is. 

A limonádé: Facsard ki a citromok levét, majd szűrd át, ne legyenek benne a magok és a gyümölcshús. Fogjunk egy kancsót, öntsük bele a citromlevet, adjunk hozzá 2-3 evőkanál cukorszirupot, majd öntsük fel 4 bögre vízzel. Alaposan keverjük össze. Kb. egy liternyi, finom friss limonádét kapunk

Így is készülhet a limonádé:

További cikkeink:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top