Gasztro

Gyors vacsora: mexikói egytálétel

Mit főzzünk ma vacsorára? Főzzünk egy mexikói chili con carnét!

Gyors mexikói egytálétel

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só
  • 250 g vörösbab konzerv
  • 1 kis doboz konzervkukorica
  • 500 g hámozott, kockázott paradicsomkonzerv
  • 3 ek. napraforgóolaj
  • 500 g darált marhahús
  • 2 kk. szárított petrezselyem
  • 2 kk. szárított kakukkfű
  • ízlés szerint bors
  • 200 g (fagyasztott), kockázott vöröshagyma
  • 2 zacskó chili con carne fűszerkeverék
Kategóriavacsora
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Vegyünk egy közepes lábost, és melegítsük fel az olajat. Dobjuk bele a hagymakockát. Pároljuk 3-4 percig, rakjuk bele a husit, és egy fakanál segítségével nyomkodjuk szét a forró olajon. Kavargassuk, hogy mindenhol egyenletesen megpiruljon. Ha színt kapott, szórjuk bele a fűszereket, és öntsük fel egy fél pohár vízzel (csak hogy oda ne kapjon).

Megrottyantjuk, és nyakon öntjük a paradicsomkonzervvel. Letakarjuk egy fedővel, és lassú tűzön forraljuk 15 percig. Ez pont elég ahhoz, hogy a husi kellemesen megpuhuljon, és a paradicsom átvegye a fűszerek ízét. Majd beleöntjük a leszűrt kukorica- és babkonzervet. Egy nagy forralás, és már kész is.

 Még több gyors vacsora az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top