Gasztro

Befőzés: készíts különleges fűszeres meggylekvárt

Lekvárt főzni számtalan módon lehet, sőt a gyümölcsöt ízesítheted fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával. Készíts különleges fűszeres meggylekvárt! Segítünk, hogyan fogj hozzá.

Ha valami nem mindennapira vágysz, próbáld ki ezt a fűszeres meggylekvárt. Különlegessége a fahéj, a szegfűszeg és a vanília csodás aromájában összpontosul. Főzz velünk fűszeres meggylekvárt! Segítünk, hogyan lesz a legfinomabb.

Befőzés: készíts különleges fűszeres meggylekvárt

A fűszeres meggylekvár hozzávalói

  • 2,5 kg kimagozott meggy
  • 65 dkg cukor
  • 2-3 egész fahéj
  • 10-12 szem egész szegfűszeg
  • 1 rúd vanília
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 1 zacskó lekvárzselésítő

A fűszeres meggylekvár elkészítése

A fűszeres meggylekvár befőzéséhez a megmosott és kimagozott meggyet tedd föl nagyobb lábasban főni. Lassú tűzön hagyd, hogy engedje a levét. Forrástól számítva 25 percig főzd a gyümölcsöt. Közben dobd bele a fahéjrudakat, az egész szegfűszegeket és a vanília kikapart belsejét. A főzés végén öntsd hozzá a citromlevet és a cukrot, majd főzd még néhány percig a lekvárt. Az elkészült lekvárt vedd le a tűzről, szedd ki belőle a fahéjrudakat, majd keverd hozzá a zselésítőt.

Befőzés: készíts különleges fűszeres meggylekvárt

Tisztára mosott üvegekbe töltsd a meggylekvárt, csavard rá a kupakot, majd fordítsd fejjel lefelé, és hagyd így néhány percig.

Ha kihűlt, máris fogyaszthatod kenyérre kenve, palacsintába töltve, süteményekhez adva különleges ízvilágú fűszeres meggylekvárodat.

További cikkek befőzés, lekvár témában az NLC-n:

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top