Gasztro

Szedd magad akciók – eper minden mennyiségben

Szedd magad akciók indulnak országszerte. Kezdődhet az igazi eperszezon!

Idén sem maradunk eper nélkül, végre tényleg megkezdődött az eperszezon. Mostantól ráadásul az eperföldek is várják az eperrajongókat, elindultak ugyanis a szedd magad akciók. Aki tehát szeretne egy szuper közös programot a családdal/barátokkal, és szeretné saját maga leszedni a friss epret, készülődhet az akcióra. Az eperföldek aktuális listája itt található

Néhány tanács a szedd magad akciókhoz:

  • Indulás előtt érdemes felhívni a kiválasztott eperföldet és megkérdezni, hogy van-e még friss eper, nehogy potyára menjünk. 
  • Induljunk el korán reggel, így valószínűbb, hogy a legszebb szemeket sikerül elcsípni.
  • Vigyünk magunkkal dobozokat, ládákat, amibe a friss epret szedni fogjuk. (Ezeket érkezéskor érdemes is leméretni, hogy ne számolják majd hozzá az árhoz.)
  • Találjuk ki már szedés előtt, hogy mire fogjuk használni a rengeteg epret, hogy ha meglesz a szállítmány, azonnal neki is állhassunk a feldolgozásnak.
  • Ne tervezzünk más programot a következő 1-2 napra, úgyis minden az eper körül forog majd. 
Szedd magad akciók - eper minden mennyiségben

Ha pedig hazavittük a sok epret, kezdődhet a sütés-főzés-befőzés. Készíthetünk egy nagy adag eperlekvárt, főzhetünk belőle szörpöt, kerülhet limonádéba, süthetünk jobbnál jobb epres süteményeket, de akár már az első idei fagylaltot, granitát is elkészíthetjük a frissen szedett eperből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top